Misli kot mehurčki

Misli kot mehurčki

Misli kot mehurčki 1920 300 Odtenki življenja

Predstavljaj si misli kot milne mehurčke, ki plujejo po zraku okoli tebe. Nato se prvi zaleti v tvoje čelo. In drugi. Prišla je misel. Še ena. Opaziš jo. O čem govori, na kak način te skuša zapeljati vstran od trenutka v prihodnost ali preteklost?

Zdaj, ko jo zaznaš, pa imaš dve možnosti. Lahko se z mislijo poistovetiš in ji pustiš, da te zapelje. To je zelo pogosta odločitev, velikokrat se je niti ne zavedamo. Lahko pa misel zaznaš, jo vljudno pozdraviš in ji nežno pomahaš v slovo. In spustiš ta milni mehurček nazaj v zrak, da pluje naprej. Sliši se čisto enostavno, kajne da? Vendar pogosto se ti t. i. mehurčki prilepijo na naš nezavedni del, ker smo tako pač navajeni in nam je domače. Kaj predlagava? Pri opazovanju teh misli si lahko pomagaš na veliko načinov. Recimo, lahko se vedno znova opomniš in se vprašaš; od kot mi ta misel, a je res moja, od kot bi lahko prišla, se želim ukvarjati z njo ali mi trenutno služi? Vadiš lahko meditacijo ali posediš v tišini za nekaj trenutkov. Svoje misli si lahko tudi zapisuješ. Ali jih predihaš. Misel lahko na zabaven način tudi verbalno odženeš (recimo, kadar si sam/-a) tako, da jo nagovoriš in ji s kretnjo pomahaš v slovo (nekako tako: “Draga misel, hvala ti, da si prišla, razumem kaj želiš povedati, vendar ta trenutek te ne potrebujem, lahko odideš.”). Spoznavaj se in si sam/-a izberi zate primerno tehniko. Sprva bo šlo najbrž malo nerodno, skozi čas, pa bo postalo naravno in tudi zabavno!

Ključ je ponavljanje in opominjanje.

Eden od najinih predlogov, ki ti lahko pomaga je, da imaš okoli sebe drobne pozornosti, drobne detajle, ki te vračajo nazaj v trenutek. Če boš to naredil/a vsaj tu in tam, ko se spomniš (in če imaš v svojem domu, pisarni, delovnem okolju, avtu, torbi itd. kakšno stvar, ki te spomni na to, toliko bolje), se bo stanje skozi čas izboljšalo. In misli bodo postajale redkeje. Med eno in drugo bo več prostora.  Preverjeno 😉 

Vabljen/-a na virtualni sprehod po najini spletni strani odtenkizivljenja.si, kjer zate pripravljava nekaj zanimivih grafik in pomagal (zvezkov, beležk in drugih sladkorčkov), ki te bodo vračale v trenutek in te vedno znova spomnile na lepoto le-tega. ☺

 

 

Nastavitve zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da lahko prepozna posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Piškotki na tej spletni strani se uporabljajo za spremljanje statistike obiska te spletne strani, ohranitev uporabniških nastavitev ter omogočajo sledenje in posredovanje anonimnih podatkov aplikacijam kot je Google Analytics in Facebook Pixel. Piškotki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo brskanja po spletu. Če bi jih želeli onemogočiti, je najučinkovitejši način, da spremenite nastavitve vašega brskalnika. Pomagate si lahko z navodili na angleški spletni strani About Cookies ali z zavihkom Pomoč v vašem spletnem brskalniku.

Tukaj lahko spremenite nastavitve zasebnosti in shranjevanja piškotkov.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Ta stran uporablja piškotke, ki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo. Potrdite beleženje piškotkov ali uredite nastavitve vaše zasebnosti.